Bosna i Hercegovina     | 21.06.2018. 18:56 |

Rektor Tomić i ministar Kopić o studiranju u Posavini

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. lipnja (FENA) - Menadžment Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom Zoranom Tomićem sastao se u četvrtak s ministrom prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavske županije Dragom Kopićem.

 Sastanak je održan s ciljem uspostavljanja strateškog cilja Sveučilišta u Mostaru (SUM), razvoja prioriteta na razini kvalitete nastave, kompetencija koje se stječu na dislociranoj jedinici Sveučilišta u Posavini te se putem klauzura naglašava ostanak i opstanak Sveučilišta u Posavini, priopćio je Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

 "Kompetencije, znanje i kvalitete koje stječu naši studenti u Orašju su u potpunosti iste kao i kvaliteta nastave koju dobivaju studenti u Mostaru i to je neupitno te njihove diplome isto vrijede bilo gdje u Europi", rekao je rektor Tomić.

 Rektor Tomić i ministar Kopić dogovorili su okrugli stol u organizaciji ministarstva o obrazovnom sustavu u Orašju kojim će se predstaviti kvaliteta nastave, programa i samih studija u Posavini.

 "Taj projekt je od suštinske važnosti iako ih neki pokušavaju diskreditirati. Ove demografske promjene bi mogle ići na ruku studentima koji ostaju u BiH na način da podignemo kvalitetu na višu razinu", objasnio je ministar Kopić te istaknuo kako je Sveučilište u Mostaru oslonac Hrvatima u Posavini.

 Na sastanku je naglašena potreba cjeloživotnoga obrazovanja, budući da postoji veliki broj osoba koji su u radnom odnosu, a imaju potrebu za novim oblicima edukacije kroz specijalističke i magistarske studije.

 Podsjetimo, u travnju je na sjednici Senata u Orašju utemeljen Sveučilišni centar Posavina koji će objediniti sve aktivnosti Sveučilišta u Mostaru u Orašju, a s druge strane ove godine SUM želi ponuditi nove studijske programe za tržište čime još jedanput potvrđuje opredjeljenje o strateškoj poziciji Posavine unutar kreiranja sveučilišta budućnosti, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel