Bosna i Hercegovina     | 20.06.2018. 14:25 |

Tuzlanski kanton sufinansira izgradnju još četiri spomen-obilježja

FENA Saopćenje

TUZLA, 20. juna (FENA) - Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Enes Gegić potpisao je ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje troškova izgradnje četiri spomen-obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine za 2018. godinu na području Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona, rekao je ovom prilikom premijer Jakub Suljkanović, u kontinuitetu nastavlja finansirati odnosno sufinansirati spomen-obilježja.

- Ovo je najmanje što ova Vlada i naše društvo može učiniti za sve sinove i kćeri koji su dali svoje živote. Cilj nam je da na ovaj način obilježimo herojsku borbu za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu i sačuvamo i gajimo kulturu sjećanja za ove generacije koje dolaze iza nas - kazao je Suljkanović.    

Nakon ponovljenog javnog poziva pravo na dodjelu sredstava ostvarila su četiri aplikanta.

Prema riječima ministra Gegića u prvom krugu već je dodijeljeno 70.000 KM za sufinansiranje izgradnje četiri spomen-obilježja na području TK, a danas su ugovori potpisani za još četiri u visini od po 10.000 KM i to sa Udruženjem dobitnika najvećih ratnih priznanja Gradačac, Općinom Čelić, Udruženjem boraca patriotske lige Gradačac te Mjesnom zajednicom Buk Gračanica, saopćeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum u vezi sa isplatom plaća i drugih naknada iz budžeta TK

TK - Javni poziv za projekte omladinskih udruženja i fondacija za projekte namijenjene mladima

PUFBiH - U kontrolama na području TK izrečene novčane kazne u iznosu 36.900 KM

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel