Bosna i Hercegovina     | 16.06.2018. 13:03 |

Izabrano novo rukovodstvo HKD Napredak Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. lipnja (FENA) - U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u petak je održana Skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak - Glavna podružnica Mostar.

Uime Središnje uprave HKD Napredak Skupštini su nazočili Josip Nikolić, član Središnje uprave i izaslanik predsjednika HKD Napredak prof. dr. Franje Topića i Ivana Barišić, članica Središnje Uprave HKD Napredak, priopćeno je u subotu na internetskim stranicama HKD Napredak. 

Nakon usvajanja poslovnika o radu Skupštine i dnevnog reda, te izbora radnog predsjedništva, izaslanici Skupštine saslušali su Izvješće o radu Glavne podružnice u kojem se dosadašnji predsjednik prof. dr. Miroslav Palameta osvrnuo na rad Društva.

- Hrvatsko kulturno društvo Napredak najstarija je organizacija Hrvata Bosne i Hercegovine s međunarodnim značajem koja je započela svoj rad najprije u Mostaru, a onda u Sarajevu - istaknuo je, između ostalog, u svom izvješću dr. Palameta.

Naglasio kako je proteklih deset godina od utemeljenja Glavna podružnica u Mostaru djelovala u nezadovoljavajućim uvjetima i okolnostima, no da su i pored toga, organizirane vrlo uspješne javne rasprave, tribine i predavanja, izložbe i promocije, zatim rad sa studentima, osiguravanje stipendija zajedno sa Središnjicom HKD Napredak, izdavačka djelatnost, pripremani kandidati za učenje njemačkog jezika u aranžmanu podružnice iz Beča, kao i susreti Napretkovih podružnica.

Nakon Izvješća pristupilo se izboru predsjednika, dopredsjednika, tajnika, rizničara, upravnog odbora, nadzornog odbora i stegovnog suda HKD Napredak Glavne podružnice Mostar.

Za novog predsjednika HKD Napredak Mostar izabran je Marko Romić, a za dopredsjednika Miroslav Landeka, tajnik je prof. Ivan Vrljić, a rizničarka Željka Živković.

Novi članovi i članice Upravnog odbora su  prof. Antonija Šaravanja, prof. don Niko Luburić, prof. Monija Jarak i prof. Višeslav Lučić.

U Nadzorni odbor HKD Napredak Glavne podružnice Mostar izabrani su Danijel Vidović, Božo Ćorić i Pavo Šaravanja, a u Stegovni sud Boris Mandić i Igor Šutalo.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel