Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 14.06.2018. 08:29 |

Lideri Japana i Sjeverne Koreje mogli bi se sastati u Vladivostoku u septembru

FENA Internet

TOKIO, 14. juna (FENA) - Japanska vlada navodno pokušava dogovoriti sastanak na visokom nivou sa čelnikom Sjeverne Koreje Kim Jong-unom, prenosi RT.

Jedan od mogućih mjesta za razgovore između premijera Japana Shinza Abea i Kima je ruski grad Vladivostok, ukoliko se sjevernokorejski lider odluči da prisustvuje ekonomskom forumu koji se održava sredinom septembra. Druga opcija je da Abe direktno posjeti Pyongyang.

I dok su dvije zemlje već nekoliko puta u posljednje vrijeme bile u kontaktu u vezi dogovora sastanka dvojice lidera, susret licem u lice Tokiju je potreban kako bi u potpunosti podržali i bili uvjereni u sporazum o denuklearizaciji, postignut između lidera SAD-a Donalda Trumpa i Kima u Singapuru ove sedmice.

Japan je ranije istaknuo da bi mogao doprinijeti troškovima denuklearizacije Sjeverne Koreje, ukoliko bi Međunarodna agencija za atomsku energiju ponovo pokrenula inspekcije.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ademović s ambasadorom Sjeverne Makedonije: Postoji potreba za većom privrednom saradnjom

Vanredni sastanak rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela na strateškom nivou

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel