Kultura     | 13.06.2018. 15:14 |

'Mozart u vrtu' ovog ljeta premijerno u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. lipnja (FENA) - Multimedijalni projekt Zagrebačkog orkestra mladih (ZOM) "Mozart u vrtu", koji je osmislio Mostarac, maestro Igor Tatarević, tradicionalno se izvodi svako ljeto pod otvorenim nebom u nekoliko gradova Republike Hrvatske, a ovoga puta premijerno će biti izveden u Mostaru, na trgu ispred Kosače, 18. lipnja, u 21 sat.

U projektu sudjeluju kao solisti mladi talenti Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a orkestar čine mostarski simfoničari i članovi Zagrebačkog orkestra mladih.

Izvedbom koncerta ravnat će autor projekta, maestro Igor Tatarević.

Publika će moći uživati u najpoznatijim Mozartovim djelima na isti način kao što je to bilo uobičajeno u vrijeme kada su i nastajala – u 18. stoljeću – za vrijeme ljetnih mjeseci, pod vedrim nebom, najavili su organizatori.

Tradicionalne operne arije iz poznatih Mozartovih opera („Figarov pir“, „Čarobna frula“ i dr.) uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar i Zagrebačkog orkestra mladih, pjevat će mlade sopranistice Nikolina Zovko iz Mostara i Ivana Duvnjak iz Zagreba, kontratenor Marin Vitas iz Splita, te tenor Kenan Hasić iz Srebrenika.

Istaknuti hrvatsko-bečki pijanist Petar Klasan svirat će Koncert za klavir i orkestar u A-duru.

Japanski umjetnik Sho Akamatsu izvest će na violini Mozartov Rondo u C-duru.

Uz spomenute skladbe, na programu su 1. stavak poznate Simfonije u g-molu, 1. stavak Simfonije u G-duru, veliki broj arija, kvarteta, a publici simfoničari pripremaju i pokoje iznenađenje.

Veličanstveni glazbeni vatromet popratit će dvoje glumaca HNK-a Mostar Bojan Beribaka i Angela Bulum – u ulozi Wolfganga Amadeusa i njegove sestre Nannerl, uvodeći nas u čudesni svijet Mozartovih pisama i njegovog kreativnog procesa.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel