Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 07.06.2018. 20:07 |

Trump spreman za sastanak s Kim Jong Unom

FENA Internet

WASHINGTON, 7. juna (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump kazao je da je spreman za sastanak s liderom Sjeverne Koreje Kim Jong Unom 12. juna u Singapuru, obećavši pri tome da će taj susret biti mnogo više od samog fotografisanja.

Istaknuo je da je "neprihvatljivo" da Sjeverna Koreja ne pristane na denuklearizaciju.

- Oni moraju ukloniti nuklearna postojenja, ukoliko to ne učine to bi bilo neprihvatljivo. Ne možemo skloniti sankcije sa stola - rekao je Trump prije radnog ručka s japanskim predsjednikom Shinzo Abeom u Bijeloj kući.

Američki lider je konstatovao da je mogao nametnuti više sankcija Sjevernoj Koreji ali to nije učinio u ovom trenutku, dodavši kako njegova administracija može dodati više kaznenih mjera Pyongyangu.

Prošle sedmice, Trump je najavio da neće pristati na bilo kakav dogovor s Kimom tokom susreta u Singapuru, ali da je sastanak 'početak procesa' novih odnosa.

Dugogodišnje tenzije na Korejskom poluotoku naglo su splasnule nakon što je nedavno Kim Jong Un pokazao volju za denuklearizaciju zemlje i susreo se sa predsjednikom Južne Koreje Moon Jae-inom, prenosi Sputnik.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu