Bosna i Hercegovina     | 07.06.2018. 16:59 |

Uskoro sporazum o nadzoru graničnog pojasa na istoku BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. lipnja (FENA) - Problem ilegalnih migracija bila je tema sastanka održanog u četvrtak u Glavnom uredu Granične policije BiH u Sarajevu, s kojeg je najavljen sporazum o nadzoru graničnog pojasa na istoku BiH.

Sastanku su sudjelovali rukovoditelji Granične policije BiH na čelu s ravnateljem Zoranom Galićem, ravnatelj Policije Republike Srpske Darko Ćulum, načelnik Uprave policije MUP-a RS Dragan Jevđenić, zamjenik voditelja Policije Brčko distrikta BiH Senad Jašarević i zapovjednik Jedinice specijalne policije Policije Brčko distrikta BiH Dragomir Nišić.

Ravnatelj Galić zahvalio je na podršci koju su kolege iz MUP-a RS-a i Policije Brčko distrikta pružale u prethodnom razdoblju u cilju sprečavanja ilegalnih migracija, kao i na njihovoj iskazanoj namjeri da s povećanim prilivom migranata na granicu BiH povećaju tu podršku.

Na sastanku je dogovoreno da će se pomoć dvije policijske agencije Graničnoj policiji BiH u nadzoru graničnog pojasa na istoku BiH konkretizirati sporazumima koji će u cilju što brže realizacije zajedničkih aktivnosti biti potpisani uskoro, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Novi migranti stižu u Britaniju preko Lamanchea uprkos Sunakovim prijetnjama

Kuprešaković: Nezakoniti prelasci ili pokušaji prelaska državne granice povećani za gotovo 70 posto

Migranti iz Srbije bježe u BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel