Bosna i Hercegovina     | 06.06.2018. 17:12 |

U Bugojnu u subotu izložba oldtimer vozila

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 6. juna (FENA) - Izložba oldtimer vozila bit će održana 9. juna u Bugojnu, u okviru 7. internacionalnog oldtimer rellyja "Travnik-Donji Vakuf-Bugojno 2018", koji tradicionalno organizira Oldtimer klub "Classic" iz Travnika.

Kako je Feni kazala sekretar ovog kluba Zorica Van Heeswijk, događaj će biti održan na platou Kulturno-sportskog centra Bugojno, od 16.30 do 18.30 sati.

- Naš klub obilježava deset godina uspješnog rada, a manifestaciju organiziramo već sedmi put. Svi zainteresirani građani bit će u prilici da na jednom mjestu pogledaju modele vozila, koje ne mogu često vidjeti u svakodnevnom životu - kazala je.

Član travničkog oldtimer kluba Ibrišim Subašić ističe kako će, uz vlasnike oldtimera iz Travnika i drugih općina SBK-a, svoje četverotočkaše posjetiocima predstaviti i učesnici iz regiona.

- Bit će tu veoma interesantnih vozila. Neka od njih stara su više od osamdeset godina, i s datumom proizvodnje iz 1931. Naravno, ima i onih mlađih vozila koja se ubrajaju u oldtimere - naglasio je.

Isti dan, dodaje, izložba starih vozila bit će organizirana na trgu "Leipzig" u Travniku, a na njihovom putu do Bugojna, za vrijeme pauze i organiziranog ručka, moći će ih vidjeti i građani Donjeg Vakufa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo