Kultura     | 06.06.2018. 19:35 |

Pozorište lutaka i Centar za kulturu predstavili svoju djelatnost Mostarcima

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 6. lipnja (FENA) - U okviru aktivnosti kandidature Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, Pozorište lutaka u Mostaru i Centar za kulturu Grada Mostara predstavili su svoju djelatnost u srijedu na Španjolskom trgu u Mostaru.

Djeca i roditelji isprobali su svoje vještine u animaciji lutaka, a tajne suvremenog lutkarstva otkrili su im glumci Pozorišta lutaka u Mostaru.

Redatelj i glumac Nedžad Maksumić kazavši kako je ovo izvrsna prilika da se građani Mostara bolje upoznaju i više druže, odnosno prilika da svi pruže onoliko koliko kulture Mostar treba.

Tijekom događaja na velikom LED ekranu prikazani inserti iz predstava i fotografije iz bogatog arhiva te najstarije profesionalne lutkarske ustanove u BiH.

Centar za kulturu Mostara od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća mostarskoj publici nudi brojne programe, izložbe, promocije knjiga, plesne i glazbene sadržaje, a u sastavu Centra je i Radio gradska mreža Mostarski radio.

Večeras je prezentirana njihova trenutna produkcija koju predvode Plesni studio MoStars i ansambl Mostarske kiše.

Izuzetne koreografije koje je sa svojim mladim plesačicama pripremila voditeljica i koreografkinja MoStarsa Nataša Jekić na Španjolskom trgu samo su dio rada koji je nagrađivan na brojnim plesnim smotrama širom regije. Uz njih, svojim su popularnim pjesama program obogatile i Mostarske kiše.

Jekić je u izjavi novinarima izrazila zadovoljstvo večerašnjim okupljanjem na Španjolskom trgu, posebice jer je, kako je rekla, kultura u Mostaru marginalizirana, a Centar za kulturu zajedno s drugim kulturnim ustanovama bori se s tim problemom.

Predstavljanje kulturnog i umjetničkog potencijala dvije navedene mostarske ustanove nastavak je projekta "Forum na šetnici/šetalištu" koji se održava svake srijede s ciljem upoznavanja što većega broja stanovnika Mostara s procesom kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel