Regija     | 06.06.2018. 14:04 |

Ivanić: Srbija i BiH sve značajniji ekonomski partneri

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 6. lipnja (FENA) - Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je u razgovoru s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u srijedu u Beogradu izjavio da je i Srbiji i BiH u interesu da se odnosi poboljšaju jer "jedna drugoj postaju najznačajniji ekonomski partneri".

Ivanić je novinarima poslije sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da je s njim imao "redovni sastanak" i da su, pored ostalog, razgovarali o stanju u BiH i rješenju problema s izbornim zakonom u toj zemlji, kao i o Srbiji te situaciji s Kosovom i Metohijom.

-BiH i Srbija postaju jedna drugoj najznačajniji ekonomski partneri. Svima je u interesu da se odnosi poboljšaju-, rekao je Ivanić.

On je rekao da s Vučićem nije razgovarao o otvorenim pitanjima niti o migrantima, prenose beogradski mediji.

-Nismo razgovarali o migrantima (...) Najveći broj ljudi koji su ušli (u BiH) otišlo je iz zemlje. Nije njima želja da ostanu u BiH, ne djeluje im kao zemlja budućnosti - kazao  je Ivanić.

Dodao je da se "ne smiju potcijeniti zloupotrebe migrantske krize kao što je terorizam" i da je glavna stvar "čvršća" kontrola granice.

Vučić je u razgovoru s Ivanićem kazao kako je Srbija opredeljena za unapređenje odnosa s BiH kako političkih tako i ekonomskih, navodi se na službneim stranicama predsjednika Republike Srbije.

Istaknuo da će Srbija uvijek poštovati Daytonski mirovni sporazum i zajednički izraženu volju sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini Srba, Bošnjaka i Hrvata.

-Dobrosusjedski odnosi su od vitalnog značaja i za srpski narod u Republici Srpskoj i BiH, kao i za Bošnjake i Hrvate u BiH, ali i za mir i stabilnost u regiji - rekao je Vučić.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić će raspisati nove beogradske izbore za 2. lipnja

Vučević: Rok za izbore 2. lipnja je prilika za spuštanje tenzija među strankama

Vučić: Izbori u Beogradu bit će 2. lipnja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo