Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

Saopćenje

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH izraženo je zadovoljstvo činjenicom da je kandidaturu Denisa Bećirovića već podržao niz subjekata i pojedinaca sa različitih spektara političkog života. 

U narednim danima očekuje se podrška još niza drugih političkih i nevladinih organizacija kandidaturi Denisa Bećirovića. 

Povodom nastavka pregovora sa Venecijanskom komisijom, u vezi izmjena izbornog zakonodavstva, izraženo je zadovoljstvo činjenicom da je Venecijanska komisija potvrdila stav SDP-a da pitanje izbora u Dom naroda FBiH može biti riješeno na entitetskoj razini. 

Navedena činjenica upućuje na naročitu odgovornost SDA i HDZ BiH, koji priječe razmatranje prijedloga Zakona o izbornim jedinicama FBiH, kojeg su predložili SDP BiH i DF. 

Predsjedništvo SDP BiH je zaključilo da slučaj hapšenja studenta iz BiH u Turskoj, te šutnja i nezainteresiranost domaćih institucija, koji su uslijedili, potvrđuju da trenutna vlast predvođena SDA-om, nije u stanju uspostaviti ravnopravne, nego isključivo vazalske odnose sa Republikom Turskom.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.