Bosna i Hercegovina     | 29.05.2018. 15:45 |

Manifestacija 'Olympic day' okupila travničke osnovce i istaknute bh. sportaše

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 29. svibnja(FENA) - Više od 400 učenika osnovnih škola iz Travnika, natjecalo se danas u devet sportskih disciplina na manifestaciji "Olympic day" koju je organizirao Edukacijski fakultet u Travniku i Olimpijski komitet BiH.

Djeca su imala priliku okušati se u nogometu, rukometu, košarci, odbojci, streljaštvu, atletici, streličarstvu, stolnom tenisu, judu i karateu, ali i upoznati i družiti se s desetak istaknutih bh. sportaša i olimpijaca.

Bh. judistkinja Larisa Cerić, koja je i prvoplasirana na Svjetskoj rang listi, ističe kako je jako bitno da djeca zavole sport, te zahvaljujući trudu i radu, u budućnosti možda i sami postanu vrhunski sportaši.

- Kompletna situacija u BiH je teška, ali ukoliko se dovoljno trude i rade, uspjeh nije nemoguć. Mladi na početku ne trebaju gledati na taj financijski aspekt nego trebaju trenirati i truditi se da naprave što bolje rezultate kako bi ih netko prepoznao i omogućio im bolje uvjete. Vjerujem da u Travniku ima dosta talentirane djece, dobrih klubova i trenera. I ja sam iz Travnika, dakle počela sam karijeru iz male sredine... Roditelji mi nisu bili bogati, ali sam puno trenirala i radila i na kraju je to prepoznato - kazala je Cerić novinarima.

Generalni tajnik Olimpijskog komiteta (OK) BiH Said Fazlagić istaknuo je kako je cilj manifestacije "Olympic day" širenje vrijednosti, kao što su prijateljstvo, poštovanje i izvrsnost, te motiviranje djece da se uključe u sport.

- Cilj nam je djecu zainteresirati za sport, kako bi se pridružili lokalnim klubovima i kako bismo sutra, možda, dobili deset novih olimpijaca. Bilo nam je bitno da spojimo bh. olimpijce s djecom, kako bi se s njima družili i saznali koliko je potrebno vježbe i rada za postizanje uspjeha - kazao je Fazlagić.

U današnjoj sportskoj manifestaciji sudjelovali su učenici od četvrtog do šestog razreda osnovnih škola, a cilj je bio promocija sporta i zdravog načina življenja.

Manifestacija je održana uz potporu travničkih sportskih klubova, Sportskog saveza SBŽ-a, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ-a, Centra za Edukaciju mladih, te osnovnih škola.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U tri grada u BiH otvorena besplatna škola kodiranja za učenike

Jedna osoba teško ozlijeđena u pucnjavi kod Travnika

Iz kuće u Travniku ukradeno više česmi i putnih kofera s odjećom i obućom

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije