Servisne informacije     | 29.05.2018. 08:30 |

U BiH jutros sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Sarajevo 57, Livno 20, Nevesinje 9, Bihać i Sokolac 7, Jajce 5, Bileća i Mrkonjić Grad 4.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Sokolac 13, Bugojno i Ivan-sedlo 14, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 15, Livno 16, Bihać 17, Banja Luka, Sanski Most i Tuzla 18, Grude, Prijedor i Zvornik 19, Doboj, Gradačac, Široki Brijeg i Trebinje 20, Bijeljina, Brčko i Stolac 21 i Mostar 22 stupnja.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini će danas prijepodne preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana, jači razvoj oblačnosti, uvjetovat će pljuskove i grmljavinu. Lokalno će biti i jačih pljuskova sa mogućom pojavom grada. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

U Sarajevu će većinom biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima na području grada se očekuju pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 27 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu