Kultura     | 25.05.2018. 13:18 |

Predstavljena nova knjiga pjesama Zdravka Kordića

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. svibnja (FENA) - U organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u četvrtak je u Maloj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače predstavljena knjiga akademika Zdravka Kordića "Prostor vrijeme i krik".

Uz autora su na predstavljanju sudjelovali Marina Kljajo-Radić, Marko Tokić, Ivan Sivrić, predsjednik DHK HB i Ivan Baković.

- Riječ je o pjesmama koje su nastale od 1972. do 2017., a koje nikada nisu objelodanjivane. Inače to su pjesme koje nisu uvrštene ni u jednu zbirku do sada. Poslije tih pjesama sam uvrstio nekoliko ciklusa pjesama koje su nastajale zadnjih četiri, pet godina - kazao je Kordić.

Sveučilišni profesor Marko Tokić naglasio je kako je knjiga neobična jer počinje sa zaboravljenim pjesmama napisanim sedamdesetih godina.

- Pjesme su kao uvijek krik koji se naknadno pretvara u pjesmu. Čini mi se, tko voli refleksivnu poeziju, onu gdje će pomalo i filozofski promišljati, da će u ovoj zbirci naći mnogo lijepih stvari. Svaki put iznova se može pronaći nešto novo, nešto drugačije - istaknuo je Tokić. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel