Ekonomija     | 23.05.2018. 15:02 |

Jusko u Lajpcigu predstavio napredak BiH po pitanju sigurnosti u prometu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Na poziv Međunarodnog prometnog foruma (ITF), ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sa saradnicima učestvuje na godišnjoj ministarskoj konferenciji "Sigurnost i zaštita u prometu" u Lajpcigu.

Na ministarskim panelima je obuhvaćen niz važnih tema, od mjera za unapređenje cestovne sigurnosti, mjera za prevladavanje barijera za siguran i efikasan međunarodni cestovni prijevoz, do mjera za povećanje sigurnosti u željezničkom i zračnom prometu.

U svom izlaganju pred ministrima EU i predstavnicima Ruske Federacije i Republike Turske, ministar Jusko je predstavio stanje i napredak Bosne i Hercegovine u navedenim oblastima, kao i usklađenost bh. propisa sa Poveljom o kvaliteti koji se tiču pristupa tržištu usluga međunarodnog cestovnog prijevoza. Predstavnici ITF-a i ostali učesnici Foruma su navedeno ocijenili kao značajan napredak Bosne i Hercegovine u tim oblastima.

Opredjeljujući se za uspostavljanje najvišeg kvaliteta međunarodnog cestovnog prometa i nakon što je Upravni odbor za promet jednoglasno prihvatio Povelju o kvaliteti, ministri su, također jednoglasno, usvojili Izjavu o provođenju Povelje o kvaliteti i daljnim koracima za razvoj multilateralne kvote, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Na Banjalučkoj berzi promet 78.575,31 KM

Promet na Sarajevskoj berzi 193.836,40 KM

Na Banjalučkoj berzi promet 5,9 miliona KM

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel