Sport     | 21.05.2018. 15:37 |

Brčko domaćin kvalifikacijskih mečeva za europsko stolnotenisko prvenstvo

FENA Saopćenje

BRČKO, 21. svibnja (FENA) - Brčko će utorak biti domaćin mečeva kvalifikacija za europsko stolnotenisko prvenstvo. U dvorani Gimnazije u 17 sati sastaju se stolnotenisačice Bosne i Hercegovine i Slovačke, dok će se u muškoj konkurenciji, u 19:30 sati, sastati reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije.

- Spremno dočekujemo mečeve. Mi uvijek idemo na pobjedu, mada će biti teže jer je muška momčad oslabljena za našeg najboljeg reprezentativca Admira Duranspahića, koji iz opravdanih razloga neće moći nastupiti, ali dat ćemo svoj maksimum i sutra protiv reprezentacije Srbije pokušati izboriti pobjedu - rekao je na konferenciji za novinare bh. izbornik Vladimir Ivanek.

Oslabljena će biti i ženska reprezentacija BiH jer najbolja bh. stolnotenisačica Emina Hadžiahmetović neće igrati zbog ozljede.

Ravnatelj svih reprezentativnih selekcija u Stolnoteniskom savezu BiH Anes Alić istaknuo je da je organizacija ovih mečeva bila veoma zahtjevna.

- Reprezentacija prvi put nastupa u kvalifikacijama s obzirom na to da je promijenjen sustav natjecanja i stoga je složenost organizacije mečeva na visokoj razini. Potrebne su posebne podloge, stolovi i dvorana, tako da su svi koji su sudjelovali u organizaciji imali veliku obvezu - dodao je Alić.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić pozvao je ljubitelje stolnoga tenisa u Brčkom da sutra dođu u Gimnaziju i podrže bh. reprezentaciju u borbi za europsko prvenstvo.

Meč muške momčadi izravno će prenositi televizija Sportklubu 1, priopćeno je iz brčanske Vlade.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel