Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 18.05.2018. 14:02 |

Zubac: Kup će osvojiti najsvježija i najmotiviranija ekipa

FENA

GRUDE, 18. maja (FENA) – Trofej Kupa Bosne i Hercegovine osvojit će ekipa koja bude najsvježija i najmotiviranija, te koja je nakon završetka prvenstva sačuvala najviše snage, izjavila je za Fenu Zlata Zubac, trenerica rukometašica Gruda, uoči završnice ovog natjecanja koje večeras počinje u Grudama.

Napominje da je kup specifično natjecanje i da nema popravnog ispita za one koji na početku kiksaju.

- Najprije želim dobrodošlicu u Grude svim sudionicima završnog turnira. Što se tiče izgleda za osvajanje pokala, u završnicu su se plasirale ekipe koje su u prvenstvu pokazale da spadaju među najkvalitetnije. S te strane, nije uputno bilo šta prognozirati - smatra Zubac.

Ipak, Grude kotiraju kao prvi favorit turnira. Ekipa već tri i po godine nije poražena, četverostruke su prvakinje BiH, a s obzirom na to da igraju u svojoj dvorani, imat će dodatnu prednost u odnosu na suparnike.

- Ne bježimo od uloge favorita, ali sigurno je da će i ostale ekipe imati dovoljno motiva da pokušaju ostvariti svoje želje. Dosta ovisi i od žrijeba, a nadam se da će moje djevojke igrati u finalu - zaključila je Zubac.

Prva polufinalna utakmica Kupa BiH igra se večeras u 18, a druga u 20 sati, dok je finale u subotu od 17 sati uz prijenos na BHT1.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Predsjednica Bradara u Grudama: Posjet Općini i zatvaranje 61. Šimićevih susreta

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu