Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Pokreta "Odgovor"

Saopćenje

Lider Pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković upozorava da Bošnjaci u entitetu RS sa strahom i zebnjom posmatraju događaje na Ivan Sedlu. Duraković poručuje da preživjele žrtve genocida neće u tišini posmatrati nehumano postupanje policijskih struktura pod kontrolom HDZ-a prema izbjeglicama, te traže hitnu reakciju države. 

"Znamo gdje je Dragan Čović naručivao besplatnu radnu snagu, te znamo za torturu i golgotu koju su prošli Bošnjaci u logorima Dretelja i Gabele. HDZ misli da se mogu prema izbjeglicama iz Sirije ponašati kao prema Bošnjacima 1993. godine. Neće moći, pozivamo ministra sigurnosti Dragana Mektića i sve državne strukture da reaguju. Hapsite sve koji su se usudili djelovati protivustavno, narušavati ugled naše zemlje i kršiti prava izbjeglica", kazao je Duraković. 

"Milorad Dodik i njegova nesposobna policija na čelu sa Draganom Lukačem odgovorna što nije adekvatno evidentirala i osigurala zaštitu licima koja su prešla granicu Srbije i Crne Gore, a da je sada očigledno da pokušavaju podrivati rad državnih institucija zajedno sa svojim saveznicima iz HDZ BiH, na štetu svih naroda i građana BiH", zaključio je Duraković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.