Bosna i Hercegovina     | 16.05.2018. 12:56 |

Profunkcionirala zračna linija Dusseldorf-Mostar

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 16. svibnja (FENA) – Redovita zračna linija Dusseldorf-Mostar otvorena je u srijedu slijetanjem prvog zrakoplova njemačke niskotarifne kompanije 'Eurowings' u mostarsku Zračnu luku.

 Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić kazao je na konferenciji za novinare kako je nakon redovite linije Croatia Airlinesa na relaciji Zagreb-Mostar danas uspostavljena dugonajavljivana i dugoočekivana linija iz Dusseldorfa.

 Zahvalio je predstavnicima županijske i gradske vlasti na dosadašnjoj pomoći jer, kako je kazao, da nije bilo njih ne bi bilo ni ove linije.

 Zamolio je građane Mostara, Hercegovine i BiH da podrže ovu liniju tako što će putovati i koristiti je.

 Ministar prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije Stjepan Krasić kazao je kako je Zračna luka Mostar do sada bila u drugom planu u odnosu na prometni i zračni trokut Sarajevo – Dubrovnik-Split.

- Međutim, kako je promet putnika u te tri zračne luke velik, Zračna luka Mostar tu traži svoju šansu - zaključio je Krasić.

 Po njegovim riječima, Zračna luka Mostar je idealan primjer kako u transportnoj infrastrukturi izvršiti kombinirani prijevoz bez obzira radi li se o prijevozu putnika i roba.

  Nazif Nezirić, koji se obratio uime ministra trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a Ajdina Teletovića, kazao je kako je HNŽ najznačajnija turistička regija u okviru relativno male bh turističke destinacije.

-  Trećina svih ostvarenih noćenja u FBiH ostvaruje se na području HNŽ-a pri čemu više od 80 posto ostvarenih noćenja čine noćenja inozemnih gostiju. Naši su potencijali i kapaciteti znatno veći i cilj nam je u potpunosti ih iskoristiti - kazao je Nezirić.

 Predstavnik Eurowingsa Michael Schaub zahvalio je svima koji su bili potpora za početak ovih letova, kazavši da je to danas  Dusseldorf – Mostar, a da će za nekoliko dana biti let na relaciji Stuttgart – Mostar. 

  - Putovanje je bilo uspješno. Putnici du bili zadovoljni i oduševljeni Mostarom i dočekom - istaknuo je Schaub te izrazio nadu da će uspješna suradnja i dalje biti nastavljena.

 Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako je siguran da će ovo doprinijeti boljoj ekonomskoj situaciji u gradu i županiji te na taj način osigurati svjetliju budućnost ona ovim prostorima.

 - Ovo je jedan novi početak, nova era turističkog razvoja Mostara i Hercegovine. Siguran sam da će ovo doprinijeti i ostanku mladih ljudi – istaknuo je Bešlić.

 Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg ustvrdio je kako je reliziran jedan izvrstan projekt koji je rezultat sinergije vlasti, građana i medija.

 - Ove godine postigli smo sporazum s Gradom i Zračnom lukom Mostar o subvencioniranju troškova dolaska niskotarifne kompanije Eurowings - kazao je Herceg. 

 Podsjetio je kako su za tu svrhu u protekloj godini iz županijskog proračuna izdvojili 300 tisuća maraka, a ove godine 500 tisaća, dok će za razdoblje 2019.-2023. izdvojiti dodatna sredstva.

 - Uspostava ovih zračnih linija važna je ne samo za našu dijasporu i hodočasnike u Međugorju, već, prije svega, za naše gospodarstvo i gospodarstvenike - kazao je Herceg.

 Inače, Eurowings je najbrže rastuća aviokompanija koja ima 160 zrakoplova u floti a u ovoj godini ih planiraju imati više od 200 i letjet će na više od 200 odredišta širom svijeta. Među njima je i Mostar, a početna cijena karte u jednom smjeru je 39,99 eura.

 Grad Mostar je uz pomoć glasova na Facebooku - 'You wote – We fly', koje je provela zračna kompanija Eurowings, izabran za novo odredište te kompanije za 2018. godinu.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Na mostarski aerodrom sletio prvi zrakoplov kompanije Sky Alps

Vlada HNŽ-a izdvojila pola milijuna maraka za Zračnu luku Mostar

Mostarski aerodrom uvodi nove linije

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel