Bosna i Hercegovina     | 15.05.2018. 15:16 |

Predsjedateljica Babić pohvalila poslovanje: Brojni radovi KJKP "Park" na terenu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15.maja (FENA) - Predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić posjetila je danas KJKP "Park" gdje je sa direktorom Alenom Ramićem razgovarala o aktuelnim radovima i problemima ovog preduzeća.

Kako je istakla Babić, nakon dugo godina "Park" posluje pozitivno i uprkos minimalnom iznosu budžetskih sredstava koja se izdvajaju za rad ovog preduzeća, saopćeno je iz Press službe KS.

Pohvalila je brojne aktivnosti koje se izvode na terenu i kazala da doprinose stvaranju ljepše i urednije slike grada.

Po riječima Ramića, statični problem preduzeća jesu sezonski radovi i manjak radnika zbog čega nastaju problemi sa održavanjem javnih površina, posebno u vrijeme bujanja vegetacije od polovine aprila do kraja maja.

Dodao je da su zbog toga i ove godine aplicirali na projekt "Javni radovi" Službe za zapošljavanje KS putem kojeg su zatražili angažman 100 nezaposlenih osoba za poslove uređenja zelenih površina.

- U toku su radovi na sadnji sezonskog bilja kao i košnja na brojnim zelenim površinama u Kantonu Sarajevo, te rekonstrukcija ploha između putnih komunikacija - naveo je između ostalog Ramić.

Radnici preduzeća „Park“ od sezonskih cvjetova prethodnih dana su izradili i "cvijetni bosanski ćilim" koji krasi zelenu površinu, u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH.

To je prvi projekt u okviru akcije uređenja zelenih površina sezonskim cvijećem koje je ovo preduzeće proizvelo u svom rasadniku u Nedžarićima.

Radi se i na poslovima orezivanja i njege stabala, rekonstrukciji zelenih površina na komercijalnoj osnovi kao i rasadničkoj proizvodnji, proizvodnji sadnog materijala za zelene površine, te obogaćivanju sadržaja Rekreativno-zabavnog centra "Pionirska dolina" i ZOO vrta.

Babić je pohvalila strategiju poslovanja preduzeća koje se sve više tržišno orjentiše i stvara vlastiti prihod.

Kazala je ovom prilikom da će Kanton Sarajevo, kao osnivač i vlasnik preduzeća "Park", nastaviti podržavati sve njegove aktivnosti ali i rješavanje problema osiguranja neophodne radne snage.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

 Hota-Muminović u studijskoj posjeti Istanbulu

Omeru Osmanoviću dodijenjena zahvalnica Udruženja '182. viteška lahka brigada'

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel