Bosna i Hercegovina     | 14.05.2018. 10:27 |

Volonterske aktivnosti Raiffeisen banke povodom Međunarodnog dana djeteta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Raiffeisen banka osmislila je volonterske aktivnosti - podršku radu Sumero Centra, a za naredni period najavila i aktivnosti u "Roditeljskoj kući i "SOS Dječijem selu u Sarajevu“. 

Volonterske aktivnosti organizirane su povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana djeteta, 1. juna. Cilj je skrenuti pažnju javnosti na potrebu zaštite djece od nasilja i različitih oblika diskriminacije. Ovu ideju je pozdravila i H. Stepic CEE fondacija čiji rad podržava Raiffeisen Bank International, saopćeno je iz te banke.

- Zadovoljstvo mi je što smo i kroz volonterske aktivnosti naših uposlenika u prilici dati doprinos zajednici u kojoj poslujemo. Naše poslovanje se temelji na strategiji održivosti Raiffeisen grupacije u skladu s kojom naše pozitivne ekonomske rezultate želimo podijeliti sa sredinom u kojoj djelujemo. Posebno me raduje činjenica da ovogodišnje volonterske aktivnosti menadžmenta banke realizujemo u udruženjima čiji rad banka, na različite načine, podržava već niz godina te čije su aktivnosti zaista plemenitog karaktera - izjavio je predsjednik uprave te banke Karlheinz Dobnigg.

Članovi uprave te direktori i rukovodioci sektora Raiffeisen banke su presadili začinsko bilje te montirali i postavili police u stakleniku za uzgoj bilja. Prodajom organske hrane i bilja, Sumero centar finansira stručnu rehabilitaciju i rad osoba s invaliditetom.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'

Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu