Kultura     | 10.05.2018. 12:49 |

Poziv za dostavljanje prijedloga manifestacija kulture od interesa za TK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona pozvalo je neprofitne organizacije, privatna preduzeća i poduzetnike, kao i niže nivoe vlasti da dostave prijedloge za manifestacije kulture od interesa za Kanton za 2018. godinu.

U saopćenju za javnost Vlade TK navodi se da je za te namjene planirano ukupno 100.000 KM, a raspodjela novca za sufinansiranje projekata manifestacija kulture od interesa za Kanton.

- Navedenim sredstvima će se vršiti sufinansiranje pojedinačnih projekata pravnih lica koja organizuju tradicionalne i druge značajne pozorišne, književne, muzičko-scenske, muzičke, plesne, muzejske, likovne, galerijske i arhivske manifestacije, tribine, simpozije i programe, ako projekti koji se kandiduju ispunjavaju jedan ili više od navedenih uslova – ističe se.

Među uvjetima navodi se afirmacija kulture, kulturnog stvaralaštva i kulturno-historijskog naslijeđa Tuzlanskog kantona i doprinos njegovom očuvanju; da uključuju programe međunarodne saradnje; znače obilježavanje godišnjica rada ustanova kulture i obrazovanja, kao i da nisu prethodno sufinansirani iz Budžeta Tuzlanskog Kantona u 2018. godini.

Podnosilac zahtjeva može predložiti jedan projekt za manifestacije kulture od interesa za Kanton, a može se dodijeliti maksimalno 4.000 KM.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel