Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 09.05.2018. 21:32 |

Hairlahović demantuje, Šaponja potvrđuje ispravnost vijesti

FENA

SARAJEVO, 9. maja (FENA) – Generalna tajnica RSBiH, Lejla Hairlahović, uputila je u ime Saveza demanti na današnju vijest Fene o tome da se za domaćina završnice Kupa BiH za rukometašice u predviđenom roku nije prijavio nijedan klub.

- Netačna je informacija da se niko nije prijavio na otvoreni i javni konkurs za organizaciju završnice KUP takmičenja/natjecanja za žene za sezonu 2017/2018. Konkurs je bio otvoren do ponoći 04.05.2018. godine i na osnovu zaprimljene prijave domaćinstvo je odlukom Upravnog odbora dodijeljeno HŽRK Grude - stoji, između ostalog, u spomenutom dopisu.

Fena je u informaciji o završnici Kupa BiH u Grudama prenijela, ustvari, izjavu komesara takmičenja Dragoslava Šaponje, koji je izričito ustvrdio da se nijedan klub nije prijavio za domaćina ovog takmičenja.

Neposredno pred zaključenje konkursa kontaktirao je tuzlansko Jedinstvo, koje nije moglo prihvatiti ulogu domaćina, nakon čega je kontaktirao direktora HRŽK Grude i dogovoreno je da se završnica Kupa BiH održi 18. i 19. maja u Grudama. Nakon toga iz formalnih razloga poslana je u Savez službena prijava na konkurs.

U povodu „demantija“, ponovo smo kontaktirali komesara Dragoslava Šaponju koji je, decidno potvrdio sve što je ranije izjavio za Fenu, uz napomenu da će o svemu izvjestiti Upravni odbor RSBiH na sjednici u petak.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu