Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 08.05.2018. 12:45 |

Usvojena Uredbu o polaganju ispita za kandidate za državnu službu u TK

FENA

TUZLA, 8. maja (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Uredbu o uslovima, načinu i programu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate za državnu službu u ovom kantonu.

Uredba se odnosi na kandidate za državne službenike u organima državne službe u Tuzlanskom kantonu, Gradu Tuzla i općinama na području ovog kantona koji polažu ispite u proceduri javnog konkursa, a što je uslov za rad u organu državne službe, kao i na postupanje nadležnih organa nakon utvrđivanja rezultata stručnog ispita.

Ministrica pravosuđa i uprave TK Ivana Kulić izjavila je da je ovo zakonska obaveza, koja je uslijedila nakon usvajanja Zakona o državnoj službi TK.

Ističe da se dosad u ovom kantonu primjenjivana federalna Uredba, ali s obzirom na različitosti u federalnom i kantonalnom zakonu pristupilo se izradi ove uredbe, a i zbog prevazilaženja određenih tehničkih problema do kojih je došlo u praksi.

Kulić dodaje da je Zakonom u državnoj službi TK provođenje konkursne procedure povjereno Agenciji za državnu službu FBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel