Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 03.05.2018. 13:09 |

Šut: Spremni smo za organizaciju Balkanskih igara u stonom tenisu

FENA

ZENICA, 3. maja (FENA) - Grad Zenice će od 6. do 10. juna biti domaćin Balkanskih igara u stonom tenisu za mlade.

Pripreme za ovu veliku sportsku manifestaciju su odavno počele i sve je spremno za doček velikog broja sportista, sportskih radnika i zvaničnika stonoteniskih saveza s prostora Balkana.

Prijave za ovu veliku sportsku manifestaciju su pri kraju i očekuje se dolazak blizu 200 takmičara i takmičarki u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, te oko 50 službenih osoba.

- Organizacijom ovih igara za mlade želimo prije svega da budemo dobri domaćini i mladima omogućimo najbolje uslove za postizanje sportskih rezultata. U organizacijskom smislu želimo pokazati da Grad Zenica ima sve uslove da u narednom periodu bude domaćin i velikih sportskih manifestacija, poput Evropskog prvenstva u stonom tenisu. Mi imamo odlične uslove za sportska takmičenja i veliko iskustvo kod organizacije značajnih sportskih manifestacija, što uz našu iskonsku otvorenost je i naša ogromna prednost - rekao je za Fenu predsjednik Organizacionog odbora Semir Šut. 

"Balkanske igare u stonom tenisu za mlade 2018." u Zenici igrat će se na 12 novih stonoteniskih stolova poznate indijske firme "Stag", koji će u narednih nekoliko dana, posredstvom Stonoteniskog saveza Bosne i Hercegovine, s pratećom opremom biti isporučene organizatorima.

Generalni pokrovitelji Balkanskih igara u stonom tenisu za mlade su Grad Zenica i Zeničko dobojski, a sva takmičenja će se održavati u "Areni Husejin Smajlović".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Osmanović podržao turnir u stonom tenisu i inkluziju osoba sa invaliditetom

Stonoteniserke SPIN-a 2012 nove prvakinje Bosne i Hercegovine

Reprezentacija BiH u stonom tenisu u Osijeku se bori za plasman na ekipno Evropsko prvenstvo

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel