Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 02.05.2018. 11:54 |

Macron suprugu australijskog premijera nazvao "ukusnom"

FENA Internet

SYDNEY, 2. maja (FENA) – Francuski predsjednik Emmanuel Macron je sigurno na umu imao crveno vino kada je rekao australijskom premijeru Malcolm Turnbull da zahvaljuje njemu i njegovoj „ukusnoj supruzi“ za toplu dobrodošlicu, prenosi Reuters.

Macron i Turnbull su na konferenciji za novinare govorili o nekoliko vrlo važnih tema nakon susreta prije nego je francuski predsjednik napravio lapsus govoreći na engleskom jeziku. Macron je zahvalio na sjajnom prijemu, hrani i vinu.

- Želim zahvaliti vama i vašoj ukusnoj ženi na dobrodošlici – rekao je Macron. Lapsus je zapalio društvene mreže, a Macron se našao na udaru zbog korištenja engleskog koji mu očito nije jača strana. Prevodioci tvrde da je Macron napravio očitu jezičku grešku, a da ni u kom slučaju nije htio suprugu premijera nazvati „ukusnom“.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Macron: Ne smije se dozvoliti da Rusija pobijedi u Ukrajini

Orban i Macron sastaju se u Parizu uoči samita EU posvećnog pridruživanju Ukrajine bloku

Bećirović dobio podršku Macrona za očuvanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu