Servisne informacije

Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Zbog većeg odrona kamenja na kolovoz, vozi se jednom saobraćajnom trakom na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene. 

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

U toku je biciklistička trka na putnom pravcu Žepče-Doboj-Gračanica-Orašje. Mole se vozači koji se imaju namjeru kretati ovom dionicom da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje. 

Zbog povećanog broja biciklista i motociklista na saobraćajnicama apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Ivanica, Doljani i Bosanski Brod, kao i na ulazu u BiH na GP Bosanska Gradiška. Trenutna zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Zbog praznika 1. maja, Međunarodnog praznika rada, do 2. maja do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

(FENA) L.A.