Bosna i Hercegovina     | 26.04.2018. 15:52 |

Vlada HNŽ o izjavama CCI-a: Riječ je o paušalnim ocjenama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. travnja (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) oglasila se danas priopćenjem u povodu izjava predstavnika Centra civilnih inicijativa (CCI-a) da onemogućuju cjeloviti uvid javnosti u svoj rad, podvlačeći još jednom da je riječ o paušalnim ocjenama koje ova organizacija iznosi na račun rada izvršne, zakonodavne vlasti koje su rezultat primjene neadekvatne metodologije ocjenjivanja.

Iz Vlade su poručili kako predstavnici međunarodnih organizacija (OHR i OESS) te predstavnici CCI-a i drugih nevladinih udruga mogu, kao i dosad, biti nazočni i pratiti svaku sjednicu te vlade.

Iz županijske Vlade napominju kako su istoga mišljenja koje su usvojili u nastavku 78. sjednice održane 17. travnja ove godine kada su razmatrali izvješće o monitoringu CCI-a.

U njemu su naveli kako „samo bukvalno zbrajanje brojki i podataka te njihovo statističko izražavanje i tumačenje kakvo primjenjuje CCI ne daje precizne podatke o radu Vlade i njegovim učinicima na građane HNŽ-a ali ni o mogućnostima uspješne korekcije eventualnih propusta“.  Također je navedeno da „rezultat takve metodologije CCI zasnovane na vrlo jednostavnim i nepreciznim komparacijama, jesu dokumenti izvješća i vrlo paušalno komentiranje (ne) rada Vlade HNŽ-a“.

Danas je CCI održao izvanrednu tiskovnu konferenciju na kojoj su poručili kako će podnijeti tužbu protiv odgovornih u za prikrivanje informacija iz Vlade HNŽ-a, te kako se nadaju se da do toga neće doći.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel