Bosna i Hercegovina     | 26.04.2018. 15:42 |

Džaferović razgovarao s delegacijom Države Palestine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se s delegacijom Države Palestine u kojoj su bile pomoćnica ministra vanjskih poslova i iseljenika Države Palestine za evropske poslove, ambasadorica Amal Jadou, kao i šefica Odsjeka za Balkan Leen Mufeed Shami. Sastanku je prisustvovao i ambasador Države Palestine Rezeq Namoora, saopćeno je iz Sektora Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Tokom sastanka je konstatirano da Bosna i Hercegovina i Država Palestina imaju dobre i prijateljske odnose koje u narednom periodu treba dodatno jačati i razvijati. Također je ocjenjeno da su parlamentarni odnosi dviju zemalja na visokom nivou, ali i da postoji još prostora za unapređenje kako na nivou grupa prijateljstva tako i na nivou rukovodstava parlamenata.

Tokom susreta, pomoćnica ministra vanjskih poslova i iseljenika Države Palestine za evropske poslove, ambasadorica Amal Jadou, upoznala je zamjenika predsjedavajućeg Šefika Džaferovića s političkom situacijom i trenutnim stanjem u Državi Palestini.

Džaferović je ponovio da Bosna i Hercegovina podržava rješenje postojanja dviju nezavisnih država, Izraela i Palestine, koje treba da žive u miru i prosperitetu u skladu s relevantnim rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih Naroda kao osnovnom za postizanje trajnog rješenja krize na Bliskom Istoku. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Izrael pozvao civile na evakuaciju iz dijelova Rafe

Abbas pozdravio priznanje palestinske države od Trinidada i Tobaga

Trinidad i Tobago priznao palestinsku državu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel