Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 22.04.2018. 13:07 |

Sedamnaest poginulih u prevrtanju festivalskog čamca u Kini

FENA Internet

PEKING, 22. aprila (FENA) – Sedamnaest osoba je poginulo nakon prevrtanja festivalskog čamca u južnoj Kini, prenosi BBC.

Do nesreće je došlo, najvjerovatnije, zbog jake struje. Dugi, uski čamci u kojima se voze učesnici, glavna atrakcija su festivala Qintong.

Oko 60 osoba je palo u vodu kada se prevrnuo čamac na rukavcu rijeke u gradu Guilin. Više od 40 osoba je spašeno, prenosi agencija Xinhua. Nesreća se dogodila na mjestu u kojem se spajaju dva rukavca rijeke i struja je snažna. Većina onih koji pali u vodu nisu imali pojaseve za spašavanje. Dvojica organizatora su uhapšena.

Qintong Boat Festival u nastao je u kineskoj dinastiji Južni Song (1127-1279 ) kao svečanost obilježavanja žrtava rata oko Qingming festivala. Danas je ova tradicija dobro očuvana i promovirana, nudeći gledateljima pogled na okupljanje stotina zmajevih brodova.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Vučić: Srbija podržava teritorijalni integritet Kine po pitanju Tajvana

Macron i von der Leyen pozvali Kinu da iskoristi uticaj na Rusiju i okonča rat u Ukrajini

Vučić: Srbija je ponosna na "čelično partnerstvo" s Kinom

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije