Bosna i Hercegovina     | 20.04.2018. 15:20 |

Boris Rutešić osuđen na pet i po godina zatvora za krijumčarenje droge

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine djelimično je usvojena apelacija optuženog Borisa Rutešića kojom je utvrđeno da je došlo do povrede prava na pravično suđenje te je presuda Suda BiH ukinuta u odnosu na tačku 3. izreke presude i u odnosu na odluku o kazni.

Odlučujući po izmijenjenoj optužnici Tužilaštva BiH, Vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Apelacionog odjeljenja Suda BiH objavilo je danas presudu kojom se mijenja presuda Apelacionog vijeća Suda od 29. septembra 2015. godine tom dijelu.

Optuženi Boris Rutešić oglašen je krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet i po godina zatvora.

Presuda Apelacionog vijeća Suda BiH, od 29. septembra u ostalom dijelu odluke o uračunavanju mjere pritvora, odluke o mjeri sigurnosti i odluke o troškovima krivičnog postupka ostala je neizmijenjena.

Optuženi Boris Rutešić je oglašen krivim što je na području Crne Gore krajem 2009. do aprila 2010. godine od njemu poznatih osoba kupovao i prenosio opojnu drogu marihuanu preko državne granice.

Kupljenu marihuanu u više navrata prodavao je Vladimiru Prodanoviću, a koju je Prodanović skrivao u garaži Luce Prcovića s kojim je u obavljao automehaničarske radove, i dalje prodavao krajnjim korisnicima na području Trebinja.

Protiv ove presude žalba nije dozvoljena, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Njemačka vlada obećala se pozabaviti rastućim kriminalom

Narko bande jačaju, raste broj pucnjava u Bruxellesu, tvrde zvaničnici

Policijski izvještaj - Švedska ima oko 62.000 osoba aktivnih i povezanih s kriminalnim mrežama

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel