Regija     | 17.04.2018. 15:05 |

Azimov želi sastanak Putina i Grabar-Kitarović tijekom Svjetskog prvenstva

FENA Agencije

ZAGREB, 17. travnja (FENA) - Ruski veleposlanik Anvar Azimov u utorak je u Zagrebu izrazio apsolutno uvjerenje da napetosti između Zapada i Rusije zbog Sirije ne bi trebali utjecati na bilateralnu suradnju Rusije i Hrvatske te otkrio da razmišlja o organizaciji sastanka predsjednika dviju zemalja tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva.

U neformalnom druženju na Cvjetnom trgu u Zagrebu, u povodu skorašnjeg nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Azimov je komentirao napad triju zapadnih zemalja na Siriju zbog korištenja kemijskog oružja, a što i sirijska vlada i njezina saveznica Rusiju niječu, navodi Hina.

"To čak i nije bio napad, to je bila agresija na suverenu zemlju", rekao je Azimov o operaciji koju su izvele Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska, a što su podržale i Hrvatska i Europska unija.

Dodao je kako je siguran da odnosi Rusije i SAD-a te Europske unije neće utjecati na bilateralnu suradnje Rusije i Hrvatske.

"Razmišljam o organizaciji sastanka mog predsjednika i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, možda u nekom od gradova gdje će hrvatska reprezentacija igrati", rekao je ruski veleposlanik.

Na druženju u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, ruskog veleposlanstva i Grada Zagreba Azimov je odgovarao na pitanje što hrvatski navijači mogu očekivati u Rusiji.

"Ruski narod voli hrvatski narod. Mi imamo mnogo toga zajedničkog. Moskva je jedinstveno gostoljubiva i zato sam uvjeren da će se hrvatski igrači ondje osjećati kao kod kuće", rekao je Azimov.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Rusija tvrdi da je oborila šest američkih raketa ATACMS

Estonija optužila Rusiju za ometanje GPS signala u njenom zračnom prostoru

Rusija kritikuje američko 'licemjerstvo' u protivljenju istrazi ICC protiv Izraela

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel