Bosna i Hercegovina     | 13.04.2018. 15:53 |

Veleposlanica Lucija Ljubić sudjelovala na sastanku WIPO

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Stalna predstavnica Misije BiH pri Ujedinjenim narodima i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, veleposlanica Lucija Ljubić, sudjelovala je danas u Ženevi na sastanku Svjetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine (WIPO) povodom prezentiranja “Mehanizma za intelektualno vlasništvo za akademske institucije”  (WIPO IP Toolkit for Academic Institutions).

Pozdravljajući promociju Mehanizma, veleposlanica Ljubić navela je izazove s kojima su akademske institucije u BiH trenutačno suočene, poput definiranja pravnog okvira za prijenos znanja i tehnologija, te ukazala na značaj i potrebu korištenja rezultata istraživanja u komercijalne svrhe.

Podsjetila je da je BiH već započela suradnju s Uredom Svjetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine za razvijene i države u tranziciji 2016. godine, kada su održane dvije radionice s inovatorima u Mostaru i Sarajevu.

Veleposlanica Ljubić obavijestila je sudionike skupa da će u Mostaru, 20. travnja, biti održan sastanak na visokoj razini s rektorima svih sveučilišta u BiH na kojem će “Mehanizam za akademske institucije” Svjetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine biti predstavljen kao efikasno sredstvo za potporu institucijama pri formiranju politika intelektualnog vlasništva - saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Direktor WIPO-a i izaslanstvo BiH o Strategiji intelektualnog vlasništva

Susret Šarovića sa direktorom Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo

Generalni direktor WIPO-a u posjeti BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu