Ekonomija     | 13.04.2018. 13:11 |

Tehnološka rješenja olakšavaju život i podstiču ekonomski razvoj

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 13. aprila (FENA) - Stvaranje ambijenta za rast i razvoj preduzetništva u regionu Balkana tema je Banja Luka Tech Summita.

Ovo regionalno okupljanje preduzetnika, inovatora i kreativaca je u grad na Vrbasu "donio" globalne, lokalno primjenjive tehnološke trendove i ideje koji imaju za cilj unapređenje života ljudi, ali i cjelokupnog privrednog i preduzetničkog ambijenta.

Na skupu su prisutni učesnici iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, cijele Bosne i Hercegovine i Čikaga. Ovo je drugi ovakav događaj u Bosni i Hercegovini, a organizovan je na inicijativu i pod pokroviteljstvom organizacije "WorldChicago", neprofitne organizacije koja promoviše građansku diplomatiju kroz programe koji povezuju zajednicu Čikaga sa svijetom.

- Želimo dati podstrek preduzetnicima, kreativcima, ljudima sa idejom, da ostvare svoje snove. Edukacija, razmjena i povezivanje glavni su ciljevi svega što radimo, uključujući i program razmjene koji organizujemo svake godine - izjavila je Peggy Parfenoff, predsjednica organizacije "WorldChicago".

Pozvala je osobe od 25 do 40 godina, posebno žene, da se prijave za  Fellowship program, da iskoriste priliku za učenje i sticanje iskustva, provodeći mjesec dana u Čikagu, te radeći u lokalnim firmama.

Tokom Banja Luka Tech Summita istaknuta je važnost razvoja koncepta pametnih gradova, jačanja preduzetničkog duha i mentaliteta i umjetnosti (kao) biznisa,saopćili su organizatori ovog skupa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Preduzetnici u RS traže od Vlade da hitno izmijeni Zakon o porezu na dohodak

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli