Svijet     | 12.04.2018. 16:18 |

Assad: Vojna akcija Zapada u Siriji samo bi dodatno destabilizirala regiju

FENA Internet

DAMASK, 12. aprila (FENA) -Sirijski predsjednik Bashar al-Assad upozorio je u četvrtak da će zapadna prijetnja vojnom akcijom u odgovoru na navodni hemijski napad izazvati samo novi haos u regiji.

- Sa svakom našom pobjedom na terenu, neke zapadne zemlje podižu glas i intenziviraju svoje aktivnosti u naporu da promjene slijed dešavanja - izjavio je Assad.

- Ti glasovi i eventualne akcije samo će dodatno doprinijeti destabilizaciji regije - kazao je on u komentarima postavljenim na nalog sirijskog predsjedništva na društvenim mrežama.

 Assad je govorio tokom sastanka s Ali Akbarom Velayatijem, vanjskopolitičkim savjetnikom iranskog vrhovnog vođe, ajatolaha Ali Hameneija, i s ostalim zvaničnicima.

Assad i Velayati kritikovali su zapadne prijetnje pokretanjem zračnih udara po Siriji zbog navodnog korištenja hemijskog oružja tokom vikenda, saopćilo je predsjedništvo.

- Prijetnje nekih zapadnih zemalja napadom na Siriju zasnovane su na lažima koje su te zemlje izmislile skupa s terorističkim organizacijama - navodi Assadov ured. 

Sirijske snage pripremaju se za zapadne zračne udare širom zemlje, krijući vojne potencijale i napuštajući ključne zgrade.

Potencijalni napad očekivao se danas dok je američki predsjednik Donald Trump razmatrao vojne opcije, a britanska premijerka Theresa May održala vanrednu sjednici britanske vlade, prenosi AFP.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Agencija za bankarstvo Federacije BiH upozorava na pojavu lažnih dokumenata

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Sanchez: Izraelski rat u Gazi 'riskira destabilizaciju cijelog svijeta'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu