Bosna i Hercegovina     | 11.04.2018. 13:47 |

BBI stipendije dobilo 100 djece bez roditelja s područja tuzlanske regije

FENA Saopćenje

ŽIVINICE, 11. aprila (FENA) - Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić uručio je danas na svečanoj ceremoniji u Živinicama ugovore o stipendiranju za 100 djece bez roditelja s područja tuzlanske regije.

Stipendije u mjesečnom iznosu od 100 američkih dolara dodjeljuju se iz Fonda Sheikh Saleh Kamel, koji je osnovan na inicijativu BBI banke i Asocijacije Fatma 2010. godine. Filantrop Kamel, osnivač je i predsjedavajućeg „Al Baraka“ finansijske i poslovne grupacije.

 - Ovo je kontinuirani proces i naša podrška obrazovanju, jer je obrazovanje osnov za napredak svakog društva. Osim iz ovog fonda iz kojeg se godišnje isplati 600.000 dolara, BBI banka u saradnji s Islamskom razvojnom bankom stipendira učenike za studij i obrazovanje u inostranstvu na eminentnim univerzitetima, a sarađujemo i s Vijećem za regionalnu saradnju na stipendiranju studenta završnih godina fakulteta. BBI banka jedna je od najbrže rastućih banka u BiH i uporedo s našim rastom želimo da razvijamo i podržavamo razvoj našeg društva. Najbolji način je podrška obrazovanju ovih mladih ljudi na kojima ostaje budućnost naše zemlje - kazao je Bukvić.

Izbor dobitnika provela je komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, saopćeno je iz BBI banke. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu