Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 10.04.2018. 07:29 |

Sastanak Upravnog odbora zajedničkog programa EU i Vijeća Evrope

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Drugi sastanak Upravnog odbora zajedničkog programa Evropske unije (EU) i Vijeća Evrope "Horizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku" bit će održan danas u Sarajevu. 

Učesnici sastanka, između ostalih, bit će pomoćnik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine za multilateralne odnose Almir Šahović, rukovodilac Odsjeka za programe pri Direktoratu za programe Vijeća Evrope Pilar Morales, rukovodlac za saradnju u Delegaciji EU u BiH Malvin Asin i šef Ureda Vijeća Europe u BiH Drahoslav Stefanek.

Na sastanku će biti razmatran napredak u implementaciji preporuka nadzornih i savjetodavnih tijela Vijeća Evrope, koje su od značaja u procesu proširenja EU i čine okosnicu za aktivnosti u okviru zajedničkog programa Horizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku u područjima pravde, borbe protiv privrednog kriminala i diskriminacije te zaštite prava ugroženih skupina.

Horizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku je zajednički projekt Vijeća Evrope i EU, koji u BiH financira projekte "Jačanje mehanizma zaštite lјudskih prava pritvorenika i zatvorenika" i "Jačanje institucije ombudsmana za lјudska prava u borbi protiv diskriminacije".

U ovoj godini odobreno je financiranje još dva projekta za BiH i to za "Obrazovanje u multietničkim sredinama" te "Nacionalne manjine", saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

EU okončala postupak protiv Poljske, ne postoji rizik za vladavinu prava

Upravni odbor Odbojkaškog saveza BiH bez kvoruma, otkazan nastup ženske reprezentacije

U Srbiji raste prorusko raspoloženje, a pada podrška članstvu u EU - istraživanje

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel