Kultura     | 09.04.2018. 16:33 |

Znanstvena konferencija 'Bh. znanstvenice i njihov istraživački rad' u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. travnja (FENA) - Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, u suradnji s Fakultetom humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" iz Mostara i Udruženjem za modernu historiju iz Sarajeva, organizira 13. i 14. travnja u Hotelu „Mostar" u Mostaru znanstvenu konferenciju pod nazivom "Bosanskohercegovačke naučnice i njihov istraživački rad".

 Otvaranje Konferencije planirano je za petak, 13. travnja, u 9:30 sati, a cilj joj je ukazati na doprinos žena razvoju znanosti u Bosni i Hercegovini te njihov aktualni položaj u akademskoj zajednici i društvu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti. 

 Večer uoči ovog skupa, u četvrtak, 12. travnja u Hotelu „Bristol“, u Mostaru, u 19 sati, bit će predstavljena knjiga "Beogradski Gajret Osman Đikić", autora dr. Nadira Dacića.

 Ova knjiga aktuelizira djelovanje i historijsku ulogu beogradskog Gajreta koji je imao 689 pitomaca, od toga preko 150 žena, koji su stekli diplome na različitim fakultetima.

O knjizi će govoriti: federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof.dr. Elvira Dilberović, prof.dr. Husnija Kamberović i prof.dr. Tomislav Išek te autor Nadir Dacić.

 Također, u sklopu Konferencije, u petak, 13. travnja u Hotelu "Mostar", u 19 sati, bit će upriličen razgovor sa znanstvenicom. Sudjelovat će: acc.prof.dr. Mirsada Hukić, prof.dr. Tatjana Ljujić-Mijatović i prof.dr.sc. Marija Čutura, uz moderatoricu mr.sc. Sanelu Kuko.

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel