Bosna i Hercegovina     | 04.04.2018. 16:19 |

Kabinet gradonačelnika Zenice podnio prijavu protiv Ministarstva finasija FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Kabinet gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića dostavio je Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo prijavu krivičnog djela protiv odgovornih osoba u Federalnom ministarstvu finansija.

Kako se navodi u saopćenju, Grad Zenica je u postupku pribavljanja relevantnih informacija o postupanju ovlaštenih osoba Federalnog ministarstva finansija došao do saznanja da nisu poduzete potrebne pravne radnje u drugostepenim postupcima rješavanja o žalbama pravnih osoba koja se bave pružanjem usluga igara na sreću.

- Ministarstvo finansija FBiH kao drugostepeni organ duže vrijeme ne poštuje propisane rokove za rješavanje po žalbama, čime se nanosi direktna šteta Budžetu Grada Zenica, s obzirom da je riječ o izvornim budžetskim prihodima Grada Zenica - rečeno je u saopćenju.

Podsjećaju da je Gradsko vijeće Zenica na sjednici održanoj 28. decembra 2016. godine donijelo Odluku o izmjenama Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica te da je Porezna uprava FBiH - Kantonalni ured Zenica, Porezna ispostava Zenica u skladu s tom Odlukom, postupajući u okviru svojih ovlaštenja, sačinila i podnijela porezne prijave komunalne takse uime poreznih obveznika pravnim osobama koje se bave pružanjem usluga igara na sreću, a koji nisu podnijeli prijave i koji prijave nisu podnijeli u propisanim iznosima.

Ističu da su na ove prijave porezni obveznici podnijeli žalbe koje su dostavljene Federalnom ministarstvu finansija kao drugostepenom organu na postupanje te da Federalno ministarstvo finansija nije u zakonskom roku riješilo ni jednu žalbu, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Zenice.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Generalnom skupštinom okončano 40. regionalnog zasjedanja Evropskog parlamenta mladih BiH

Pet zeničkih biznisa dobilo podršku fonda Grada Zenica i USAID-ovog programa podrške

Podrška Grada Zenice obnovi i ovogodišnjoj organizaciji 26. sajma ZEPS

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel