Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 02.04.2018. 14:42 |

Na području ZDK nema opasnosti od ponovnog izlijevanja rijeke Bosne

FENA Saopćenje

ZENICA, 2. aprila (FENA) - Operativni centar civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona saopćio je da su svi putni pravci koji su bili poplavljeni usljed izlijevanja rijeke Bosne prohodni, nakon povlačenja vode u korito.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području ZDK je visok sa tendencijom pada. Na mjernom mjestu u Zenici, u protekla 24 sata, došlo je značajnog snižavanja visine vodostaja rijeke Bosne, koji trenutno iznosi 290 centimetara, što je za 88 centimetra manje nego jučer u isto vrijeme. 

Vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata imale više intervencija, posebno na području Kaknja, gdje je su u mjestu Modrinje radili na uklanjanju stabla iz rijeke Bosne koje je ugrožavalo viseći most, te u Maglaju gdje su u ranima jutarnjim satima na lokalitetu mjesne zajednice Jablanica osigurali protok vode ispod mosta.

Nivo rijeke Bosne je značajno smanjen, tako je u toku noći došlo do stagnacije vodostaja svih vodotokova na području Kaknja i za sada ne postoji opasnost od izlijevanja iz korita. U Žepču se, prema izvještaju iz Profesionalne vatrogasne jedinice, rijeka Bosna povukla u svoje korito i svi putni pravci su prohodni, tako da nema više ugroženih stambenih objekata uz rijeku Bosnu.

Na području Maglaja je nakon povlačenja vode normalno odvijanje saobraćaja, a u Zenici se, u odnosu na jučerašnji dan, stanje normalizuje i zasad nema opasnonosti od ponovnog izlijevanja rijeke Bosne.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kina suočena s poplavama, vlada primorana da uvede mjere za zaštitu 127 miliona stanovnika

U ruskom regionu Kurgan naređena evakuacija zbog poplava

Rijeka Tobol premašila 'opasan nivo' u južnom Uralu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta