Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 01.04.2018. 14:48 |

Fra Miljenko Šteko: Uskrsli Krist topi sve ledene sumnje i nabujale strahove

FENA

MOSTAR, 1. travnja (FENA) - Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Miljenko Šteko poručio je kako Uskrs nadilazi naše ljudsko spoznavanje po naviklostima na zakone i predodžbe vremena i prostora, na odnose između ljudi, stvari i pojavnosti.

 “Taj nas događaj nad događajima, uranjajući nas u otajstvo, nuka na samo priznanje: ‘Misterij, tajna vjere’” – naveo je fra Miljenko u uskrsnoj čestitci, ističući kako Uskrsli Krist topi sve ledene sumnje i nabujale strahove.

“I mi danas, s drhtavom sigurnošću vjere, u treperavoj dubini svoje duše, možemo imati udjela u toj pouskrsnoj noći njegovih učenika, po mjeri milosti koja nam se liturgijom i riječju daruje. Vjerujemo da će Uskrsli proći i kroz utvrđene zidove i zatvorena vrata našega vremena te nas iznenaditi zaključane danas  - čije su misli i osjećaji iznimno snažno okrenuti ovostranome svijetu i vanjskom čovjeku.

Hercegovački provincijal napomenuo je kako je posve zorno i da ovogodišnjoj proslavi Uskrsa ne nedostaje moralne, duhovne i društvene pomutnje, ali da se ne smije oslanjati oslanjamo na isprazno mudrovanje, nego na snagu Uskrsa, na snagu Boga živoga. Krist i Uskrs – jučer, danas i sutra!

“Očvrsnimo vjeru, nadu i ljubav – troplet našega spasonosnog konopca privezana za vječnu i spokojnu luku spasa”, poručio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Miljenko Šteko.

 

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Kralj Charles pozdravio uskršnje mnoštvo na prvom javnom događaju od postavljanja dijagnoze

Gradonačelnica Karić za Uskrs se družila sa sugrađanima

Palestinska zajednica u BiH čestitala Uskrs

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu