Bosna i Hercegovina     | 28.03.2018. 14:40 |

FERK izdao dvije dozvole za rad za proizvodnju električne energije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. ožujka (FENA) - Regulatorna komisija za energiju u Federaciji BiH - FERK na današnjoj je sjednici u Mostaru izdala dvije dozvole za rad za proizvodnju električne energije.

 Dozvole za rad izdane su gospodarskom društvu "KALIM" d.o.o. Tešanj u proizvodnom objektu solarna fotonaponska elektrana "KALIM K23-2", naselje Jelah, općina Tešanj, instalirane snage 20,00 i predviđene godišnje proizvodnje 24,00 MWh (megavat sati), te gospodarskom društvu "MK GROUP" d.o.o. iz Stoca kojemu je obnovljena dozvola za proizvodnju u solarnoj fotonaponskoj elektrani "MK HODOVO 1", naselje Pješivac, općina Stolac, ograničene instalirane snage 150,00 kW i predviđene godišnje proizvodnje 185,409 MWh.

Gospodarskom društvu "ERDAL" d.o.o. iz Sarajeva obnovljena je dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda, i to na razdoblje do 14. Lipnja 2023. godine.

Na razdoblje od pet godina izdana je dozvola za rad (licencija) za skladištenje naftnim derivatima osim LPG-om gospodarskom društvu "BROVIS" d.d. Visoko.

Radi prestanka ispunjenja kriterija za obavljanje odobrene energetske djelatnosti, te kako ne obavlja odobrenu energetsku djelatnost, na današnjoj sjednici FERK-a imatelju dozvole "GANJGO PETROL" d.o.o. Matuzići, Doboj Jug trajno je oduzeta dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom.

 Nacrt dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja "PETROL BH OIL COMPANY" d.o.o. Sarajevo upućen je u postupak opće rasprave, te se tekst ovog nacrta može dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a.

Postupajući po žalbi kupaca donesenim rješenjima FERK je predmete vratio na ponovni postupak nadležnim elektroprivrednim poduzećima, priopćeno je iz FERK-a.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu