Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 12:16 |

Brčko i Sremska Mitrovica pripremaju nove zajedničke projekte

FENA Saopćenje

BRČKO, 23. ožujka (FENA) - Predsjednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković i predstavnici Regionalne razvojne agencije Srem boravili su u Brčkom gdje su se sastali s gradonačelnikom Sinišom Milićem i njegovim suradnicima prigodom javnih poziva raspisanih za donacijska sredstva za zapadni Balkan Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Riječ je o pozivima za prekograničnu suradnju kao i regionalnu prekograničnu i transnacionalnu suradnju, a svrha norveške razvojne pomoći zemljama zapadnog Balkana je razvoj vladavine prava i stabilnosti u regiji.

Na sastanku s predstavnicima Srbije dogovoren je nastavak suradnje i zajedničkog apliciranja na dijelu koji se odnosi na prekograničnu suradnju, što je utemeljeno na prethodno definiranim prioritetima zemalja, a u okviru ekonomskog rasta, inovacija i otvaranja novih radnih mjesta.

Istaknuta je dosadašnja uspješna suradnja između dvije lokalne zajednice, što je bio i povod za zajednički nastup po spomenutim javnim pozivima.

Do 17. travnja timovi oba grada zajednički će završiti aplikaciju po prvom, a do 1. srpnja po drugom javnom pozivu, te će rezultati eventualne dodjele dotacijskih sredstava biti poznati do konca godine, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Milić: Omogućiti novinarima da svoj posao obavljaju sa što manje poteškoća

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel