Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 15:33 |

Kakanj - Izgradnja šeste zgrade za socijalno stanovanje

FENA

KAKANJ, 20.marta (FENA) - Općina Kakanj sa više partnerskih organizacija već nekoliko godina realizira program stanovanja za socijalno ugrožene romske porodice u toj lokalnoj zajednici.

Taj program, kako je planirano, nastavljen je i u ovoj godini, a danas je u kakanjskom naselju Varda, počela gradnja nove zgrade za socijalno stanovanje građana.

Na lokalitetu iznad objekta "Elektro Kakanj", stručne službe općine Kakanj primopredajom cjelokupne dokumentacije uvele su u posao izvođače radova na izgradnji šeste po redu zgrade socijalnog stanovanja, koja će imati šest stambenih jedinica u kojima će biti smještene socijalno ugrožene porodice Roma.

Prema riječima koordinatora gradnje tih objekata Nedžiba Bajrića prvi pripremni i zemljani radovi početi će kada  vremenski uslovi budu omogućili nesmetano odvijanje planiranih zadataka.   

Radi se o zajedničkom programu društvene zaštite ugroženih porodica koji finansiraju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, švicarski “Caritas” i Općina Kakanj.

Sve građevinske radove na novoj stambenoj zgradi, čija je ukupna vrijednost 278.937 KM, izvoditi će firma “GTR Mostar”, a rok za izgradnju i završetak radova je 120 dana, tako da će šest stambeno ugroženih romskih porodica iz Kaknja narednu jesen dočekati u novim stanovima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Brčko: Na Prutačama otvorena učionica za pripremnu nastavu

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

OSCE pozdravio usvajanje nastavnog plana i programa za predmet Romski jezik u TK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu