Bosna i Hercegovina     | 19.03.2018. 11:27 |

Počeo proces akreditacije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Vanjski ocjenjivači Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) počeli su u ponedjeljak vanjsku ocjenu za akreditaciju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla koji je prvi u BiH ušao u ovaj zahtjevan proces uvođenja sistema kvaliteta, saopćeno je iz AKAZ-a.

Prvi pregled na pet klinika UKC Tuzla obavlja šest ocjenjivača AKAZ-a, a u narednom periodu bit će obavljen pregled 21 klinike.

- Zadovoljstvo mi je da vas mogu dočekati i pozdraviti u ime 2.500 uposlenika ovog centra koji, svi skupa, rade na tome da našim pacijentima pružimo sigurnu i kvalitetnu uslugu - kazao je na uvodnom sastanku s ocjenjivačima i predstavnicima AKAZ-a doc. dr Nešad Hotić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla koji je u kratkoj prezentaciji predstavio osnovne podatke o radu Centra. 

Dodao je da je njihov cilj da budu regionalni lider u pružanju zdravstvenih usluga građanima, a proces akreditacije je nešto što ih u tom cilju nadopunjuje.

Istaknuo je da prate moderne evropske tokove, ali njihova ideja vodilja nije da se takmiče s drugima i da gledaju šta drugi rade, već da se takmiče sami sa sobom i da pobijede sebe, te da pružaju što bolje zdravstvene usluge za svoje pacijente zbog kojih sve ovo rade.

- Zadovoljstvo mi je biti danas ovdje, jer smo proteklih 15 godina zajedno radili, učili i napredovali. Ova zdravstvena ustanova je bila i nadam se da će i budućnosti nastaviti da bude uzor ostalima. Među prvima ste uspješno prošli kroz akreditaciju porodilišta za “Bolnica-Prijatelj beba” i DPST savjetovališta i ovim zatvarate jedno i otvarate novo poglavlje - kazao je doc.dr. Ahmed Novo, direktor AKAZ-a.

Vođa tima ocjenjivača Enes Šačić također je iskazao zadovoljstvo što s ostatkom tima ima priliku učestvovati u jednom velikom i značajnom poduhvatu kakav je vanjska ocjena u svrhu akreditiranja čitavog kliničkog centra.

- Cilj svih zdravstvenih radnika je da pruže najsigurniju i najkvalitetniju zdravstvenu uslugu, i sam ulazak u ovaj zahtjevan proces je velika stvar, i čestitam vam što ste prvi klinički centar koji je prvi u FBiH ušao u ovaj proces - kazao je Enes Šečić u ime tima koji čine Roberta Perković, Enis Hasanović, Anel Okić, Almir Kovačević i Malik Vodopić.

Uvodnom sastanku uz direktora dr. Nešada Hotića prisustvovali su i načelnica Sektora za poslove organizacije i poboljšanja kvaliteta Maida Nuhić, načelnik Sektora za informacione tehnologije Nihad Mešanović, načelnik Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju Mustafa Tabaković, pomoćnik direktora za sestrinstvo Mirza Jahić, pomoćnica direktora za medicinske poslove Fahrija Skokić, šefica Klinike za ginekologiju i akušerstvo Dženita Ljuca, načelnik Klinike za zarazne bolesti Sead Ahmetagić, načelnik Centra palijativne njege Samir Husić i načelnik Klinike za plućne bolesti Suvad Dedić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Direktor UKC-a Tuzla pozvao visokog predstavnika da izmijeni Zakon o javnim nabavkama

Epidemiološka situacija u TK složena, ali nije alarmantna

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel