Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 11:59 |

Crnadak- Zaharieva: BiH i Bugarska nemaju otvorenih pitanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i zamjenica premijera i ministrica vanjskih poslova Republike Bugarske Ekaterina Zaharieva konstatovali su da između dvije države nema otvorenih pitanja, što predstavlja osnovu za daljnje jačanje suradnje u skladu s obostranim nteresima na bilateralnom i međunarodnom planu.

Naime, ministar Crnadak sastao se danas, prije početka sastanka ministara vanjskih poslova zapadnog Balkana (WB6), sa ministricom Zaharievom, koja sudjeluje u sastanku WB6 u Sarajevu, a čiji je domaćin ministar Crnadak.

Sagovornici su pozdravili  uspostavljenu saradnju  tokom posljednje dvije godine te izrazili uvjerenje da će biti nastavljena i u narednom razdoblju.

Crnadak je bugarsku ministricu informirao о aktuelnoj unutrašnjoj političkoj situaciji u BiH i trenutnim aktivnostima BiH na vanjskopolitičkom planu.

Izrazio je zahvalnost za podršku Republike Bugarske evropskom putu BiH te što je tokom aktualnog predsjedavanja Vijećem EU u prioritete svrstala evropsku perspektivu i povezanost zapadnog Balkana.

Tokom sastanka istaknuto je da BiH, kao i ostale zemlje regije, nastoji iskoristiti predsjedavanje prijateljski naklonjene zemlje kako bi se postigli što bolji rezultati u borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala i uspostavi vladavine prava i funkcionalnih institucija.

Također, Crnadak je zahvalio Zaharievoj za učestvovanje Bugarske u Međunarodnoj ministarskoj konferenciji o evropskim integracijama, koja je održana 23. februara u Banjoj Luci, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Crnadak: Schmidt radi za SNSD i Dodika i oni rade za njega

Crnadak: Problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH je njegov problem

Crnadak: Svi moraju poštovati odluke CIK-a, izjave o sukobima su neodgovorne

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu