Bosna i Hercegovina     | 15.03.2018. 23:08 |

Obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja 'Smile for health'

FENA Saopćenje

 

BANJA LUKA, 15. ožujka (FENA)  - Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske (SaMSIC) organizira 20. ožujka u Banjoj Luci obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja pod nazivom "Smile for health".

Volonteri će educirati građane o oralnoj higijeni, potom prevenciji karijesa, antikariogenoj hrani, kao i o ispravnoj tehnici pranja zubi.

Osim toga, svi zainteresirani moći će zakazati besplatan stomatološki pregled kao i ostale stomatološke usluge u studentskoj ambulanti.

Najmlađe će educirati i zabavljati maskote Zubić Vila i Ježurko Ježić, kako bi prevazišli strah od 'bijelog mantila' i stomatologa, a kompanija Curaprox je, kao i prethodnih godina, za sve posjetitelje pripremila prigodne poklone.  

Nastavak aktivnosti planiran je za 22. ožujka u Smuggler Cocktalis and Stuff pod nazivom WOHD Night gdje će se na LCD ekranima prikazivati animacije na temu oralnog zdravlja. 

Svrha je programa podizanje svijesti o oralnom zdravlju i značaju preventivnih stomatoloških pregleda, ističu organizatori.


 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

U petak obilježavanje 31. godišnjice formiranja 4. korpusa Armije RBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel