Sport

Prijem za evropsku viceprvakinju Nadinu Mehmedović

Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović s pomoćnikom Marinkom Tokićem upriličio je radni sastanak s Nadinom Mehmedović, osvajačicom srebrene medalje na Evropskom klupskom prvenstvu u taekwondou koje je održano od 6. do 9. marta u Istanbulu.

Sastanku je prisustvovao i Nadinin otac i trener Elvin Mehmedović te sekretar Taekwondoo saveza Zeničko-dobojskog kantona Haris Porča.

Tokom sastanka Mehmedović je prezentirao rad Taekwondo akademije Tešanj, čija je članica i Nadina, dok je  Porča prezentirao način funkcioniranja samog saveza, ali i klubova koji su članovi saveza.

Ministar Sinanović je čestitao Nadini i njenom treneru na ostvarenom rezultatu te pohvalio njihov angažman. Istaknuo je da će resorno ministarstvo u narednom periodu, sukladno vlastitim mogućnostima, nastojati  značajnije podupirijeti aktivnosti Nadine Mehmedović, kao perspektivne sportašice, kao i rad Taekwondo akademije "Tešanj" koja je ovim rezultatom pokazala kvalitetu svoga rada, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) H. D.
Vezane vijesti