Bosna i Hercegovina     | 12.03.2018. 15:44 |

Zbrinjavanje lešina pasa lutalica na tri lokacije na području Distrikta

FENA Saopćenje

BRČKO, 12. ožujka (FENA) - Članovi Vlade Brčko distrikta očitovali su se na današnjoj 40. izvanrednoj sjednici o amandmanima na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi Brčko distrikta BiH i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti, s tim da većina amandmana zastupnika Skupštine Brčko distrikta BiH nije podržana iz tehničkih razloga jer, kako je priopćeno iz Vlade Distrikta, u predmet predloženih amandmana nisu navedene izmjene i dopune dva zakona.

Voditeljica Pododjela za socijalnu skrb Nataša Stevanović istaknula je kakao se amandmani koji su prihvaćeni odnose na uvrštavanje djece i odraslih s rijetkim oboljenjima u kategoriju osoba koje bi dobivale dodatak za njegu i pomoć te da se rok za predaju zahtjeva za opremu za novorođenče produlji.

Vlada Brčko distrikta BiH održala je i 41. izvanrednu sjednicu na kojoj je usvojila amandmane na Nacrt zakona o Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti za borbu protiv korupcije.

Vlada Brčko distrikta BiH na nastavku 32. redovite sjednice primila je k znanju Informaciju o lokacijama za alternativno zbrinjavanje lešina pasa lutalica na tri lokacije na području Distrikta.

Predstojnik Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Saša Tanić rekao je kako je nakon duljeg usuglašavanja postignuta suglasnost te da su od predloženih devet izabrane tri lokacija.

"Ovo je privremena mjera koja će biti na snazi do konca ove godine ili do donošenja trajnog rješenja za ovaj problem. Usvojili smo i zaključak da ćemo Skupštini Brčko distrikta BiH uputiti preporuku da se izdvoje novčana sredstva u proračunu za 2018. godinu koja bi bila na raspolaganju Javnom poduzeću Komunalno Brčko za nabavu mobilne spalionice kako bi se neškodljivo zbrinjavale lešine pasa", zaključio je Tanić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta