Kultura     | 12.03.2018. 11:12 |

Konferencija za novinare u povodu premijere predstave 'Gnijezdo'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. ožujka (FENA) - U povodu premijere predstave "Gnijezdo", koja je autorski projekt Marine Petković Liker, inspiriran poezijom Marka Tomaša, održat će se konferencija za novinare u utorak, 13. ožujka, u 11 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Mostar.

Na konferenciji će o predstavi govoriti ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, autorica predstave Marina Petković Liker te glumci Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

U svojoj specifičnoj ekspoziciji "Gnijezdo" istražuje odnose glumaca s publikom te njihovo bivanje u izvedbenom prostoru.

Gledalište postaje proširena pozornica, a publika aktivnim, dragim gostom, a kasnije i svjedokom kazališnog čina. Uvodni se dobrosusjedski ugođaj postupno transformira u scenu susreta u jednoj mostarskoj obitelji s jasno definiranim likovima i okolnostima, napisao je Dragan Komadina.

Prema njegovim riječima, "Gnijezdo" je komad o nesređenim odnosima između tri sestre i tri brata koji nenadano na godišnjicu majčine smrti otvaraju bolnu temu – što učiniti sa zajedničkom kućom koju je ozbiljno načeo zub vremena.

Istodobno, to je predstava okupljena oko simboličke niti – bliskosti i ljubavi među braćom i sestrama, u kojoj nema mjesta za velike dramske obrate. Možda tek za koju čašicu žuči i meda, naveo je Komadina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HNK Mostar oglasio se povodom izjave predsjednika Gradskog Vijeća Grada Mostara

Održana komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel